Brr..

Usch, det är så otroligt kallt ute idag!
Har snöat lite grann också men mest bara varit kallt.
Nellie bestämde sig för att vakna klockan 7 imorse. En halvtimma innan vi egentligen går upp.
Käkade lite frukost, sa hejdå till Pappa Björn, klädde på oss lite kläder och sedan inväntade vi mormor.

När Mamma kom så pratade vi en liten stund och jag fick lite mat till Nellie.
Sedan tog vi på oss kläderna och for iväg till Rusta och kollade lite. Innan det var dags att dra vidare till stan.
Hade möte på AF klockan ett nämligen.
Och det gick jätte bra. Pratade mest om skräckfilmer och om allt som försegick ute vid Norra förr i tiden då dom hade psyk hemmet igång. Men nästa vecka får jag förhoppningsvis något slags svar om hur det blir med en praktik plats jag har "sökt".

Efter mötet mötte jag Björn och Nellie och så gick vi till Ginger och åt lite mat.
Precis när vi hade kollat en buss hem så mötte vi Oliver på stan så vi drig runt lite med honom en stund innan det blev för kallt och Nellie var trött och hungrig.

Just nu ligger monstret och sover. Hon sov ingen middag idag så hon slockade vid halv 6. Inte bra, men vad ska man göra.
Börjar bli rätt trött och känner egentligen för att krypa ner i sängen och blunda men det känns som att Nellie kommer vakna vilken sekund som helst.



Dator!

YES!
Vi har äntligen fått tag på en dator, eller rättare sagt vi har fått låna en dator utav mamma och pappa.
Känns jätte ovant att sitta och skriva vid ett tangentbord när ebart har haft mobilen i lite mer än en månad.
Haha, jag känner mig nästan lite ringrostig. Kan verkligen inte skriva lika fort som jag kunde förut.
 
Idag har vi en hemma dag. När jag kom och hämtade Nellie på dagis igår så var hon jätte glad och pigg.
Fick till och med en puss! Och det mina vänner händer inte ofta. Men så sa ena fröknen att hon
inte hade sovit någon middag. Hon hade bara skrattat och försökt krypa iväg.
Så hon tvär slocknade runt sex tiden igår. Inte det bästa men vad gör man..
Så hon vaknade sedan framåt tio tiden och då fick hon lite välling och efter mycket om och men så
kunde hon somna om.
 
Vi fick även besök av Emma, Oliver och Erik!
Först var det bara Emma som skulle stanna en liten stund innan hon skulle på möte.
Sedan ringer Erik och säger att han är i Västervik och frågar om han kan komma.
Och sedan frågar vi Oliver om han vill hänga med och käka och sen följa med tilbaka till oss.
Så så fick det blir. Vi käkade på corner och sedan åka vi hem till Björn och Nellie och hade massa mys i soffan.
 
Nu ska vi försöka få monstret att sova. Vilket inte verkar gå sådär jätte bra hör jag.
Så jag får väl gå in och se vad jag kan göra ♥
 
 
 

Detta eviga tjat..

Nej, nej, NEJ! Ajjajj.... Nellie? Ajjajj!! *suck*
Så ser våra dagar ut mellan varven av lek och blöjbyten, haha! Tur att det "bara" är en fas som förr eller senare går över. Just nu är monstret på dagis. Så jag sitter hemma i soffa och har pysslat om min naglar lite grann.
Har släng på en maskin tvätt också med Nellie's kläder.
Och när den är klar så får det nog bli en till fast med våra kläder. Min förkylning verkar vilja hänga kvar ganska länge då jag fortfarande är lite snuvig och på kvällen när vi ska sova så börjar jag alltid hosta.
Skönt att det snart är helg i alla fall. Hoppas att det snart blir plusgrader så att all denna snö kan smälta undan och försvinna för gott! Blir bara deppig av att se den..
Och inte är det super kul att gå till dagis i det heller.

Det bästa som har hänt den här veckan är väl att vi har fått låna en dator av mamma och pappa! Våran kraschade ju för lite mer än en månad sen. Så idag hoppas vi på att kunna fixa till så har internet på lånedatan!









Hallelujah!

Jag är tillbaka och jag är frisk! Fy tusan vad jag avskyr att vara sjuk.. Men idag är allt mycket bättre! Lite snorig och så men både min smak och luktsinne har kommit tillbaka efter att ha varit frånvarande i ca 3 dagar.
Så idag har jag haft nog med energi till att damsuga och plocka lite här hemma. Och igår hann jag med att tvätta till och med!
Just nu sover monstret som jag förövrigt har ett väldigt enfaldigt ordförråd med just nu. Det känns som att det ända jag säger är "Nej" och "Ajjajj" och hon lyssnar verkligen inte för fem öre! Utan istället står hon kvar och tittar på mig som att jag vore dum i huvudet eller så skrattar hon och fortsätter.. Man måste alltid gå fram och lyfta bort henne för att hon ska sluta..
Vissa dagar känns det som att jag vill slita av mig håret meeeeen jag älskar henne ändå <3 Förr eller senare går det ju över som tur är.

Idag ska vi åka och stor handla med Mamma och hänta ut ett paket från Lush! Shoot for the stars badbomben vi köpte var tydligen en jul special som bara skulle vara över jul. MEN dom hade lyckats få tag på några stycken som dom sålde online så jag knyckte åt mig två stycken och sen en till Lord of Misrule till Björn.
Ska verkligen bli så skönt att ta ett bad ikväll!





Blä, suck och snörvel..

Ja så kan ju sammanfatta det hela..
Idag är vi tillbaka till vardagen och den börjar inte på bästa sätt heller.
Lämnar en jätte ledsen lite tjej på dagis som bara försöker och klammra sig fast vid mig och gråta hysteriskt. Det var verkligen inte lätt.. Men mamma kommer snart! <3

Som jag skrivit innan så har/är ju Nellie lite snorig och rosslig. Vad tror ni händer? Jo men det är ju klart att JAG börjar känna mig krasslig också!
Sitter och dricker te just nu med honung i och hoppas på att kunna driva iväg det. Jag har så inte lust att vara sjukt! Jag tycker att jag har varit det tillräckligt..





Röd dag

Åh vad skönt med röd dag! Det betyder att vi får njuta av att ha pappa Björn hemma med oss en extra dag!
Nellie verkar vara lite bättre idag. Hon hostar lite till och ifrån men är inte lika hes som igår.
Efter att hon somnat för natten så tog det bara någon timme så vaknade hon för att hon var så täppt och var jätte ledsen. Så hon fick komma in till oss och få lite nässpray. Stackarn hostade så mycket så hon spydde..
Men så fort nässprayen hade gjort sitt så kunde hon somna om så gott hos oss <3

Så imorse fick vi lite sovmorgon till halv 10! Mycket trevligt måste jag säga. Lite frukost och en kaffe på det så kunde man sedan börja dagen.
Skrev ihop en liten inköpslista och gick iväg till Maxi för att handla lite.
Och nu i skrivandes stund sitter jag och myser med en filt i soffan, ungen sover och mannen diskar.
En lugn och skön måndag. Tyvärr måste jag ta tag i mig själv och städa lite sen..





Hoppas..

Läste på Aftonbladet att det skulle dra in kallare väder snart.. Hoppas verkligen inte att det kommer någon snö, då går mitt liv under..

Igår när vi hade krypit ner i sängen och legat där en stund så fick jag plötsligt ett mess av en killkompis som sa att han var påväg till stab och skulle träffa två av våra andra vänner och frågade om vi ville vara med!
Nellie hade redan lagt sig och vi var lite osäkra eftersom att det var så oplanerat men vi kände oss lite busiga och sa att dom jätte gärna fick komma över <3
Så sagt och gjort så snackade vi lite skit och drack lite kaffe. Dom stannade i ca 2 timmar och under tiden dom var hos oss så vaknade Nellie för att hon var täppt och hostig. Men hon blev jätte glad över att se dom!
Så klockan hann bli halv ett innan vi kom i säng, haha!
Men det gör inget, vi uppskattar alla tillfällen vi får tillsammans med våra vänner <3

Idag blev det havregrynsgröt till frukost tillsammans med äpple och kanel och två knäckebröd med mosad avocado och ett glas mjölk.
Nu ska vi bara försöka få Nellie att sova en stund.
Lättare sagt en gjort dock..





Snart kör vi!

Imorse tog vi lite formbilder och mätte oss. Och efter det en ljuvlig frukost med 250g Vaniljkvarg 2 knäckebröd med ett ägg och örtsalt på samt ett stort glas vatten!
Sedan en sväng till Maxi för att fylla på grönsaks förrådet och lite behövligheter till Nellie <3

Vi har bestämt oss för att båda skaffa kort på Actic gym här i stan. Det ligger i anslutning till en simhall så med gymkort där så får man simhall på köpet, haha!
Jag har hört mig för och dom verkar vara trevliga och duktiga så jag har bra förhoppningar!

Igår åt jag för första gången i mitt liv blomkål! Tja förutom att det var hälften potatismos hälften mosad blomkål men ändå okej..
Idag ska jag äta samma men testa att ta mindre potatismos så kanske jag tillslut kan äta blomkålsmos istället för potatismos!





Disig fredag

Japp vädret är rätt sunkigt..grått och väldigt tråkigt. Jag vill ju ha sol! Och värme också för den delen..
Men jag är glad så länge det inte är snö i alla fall!

Just nu ligger virvelvinden Nellie och sover middag i våran säng. Och på tal om det så har hon börjat med något sjukt gulligt! Ibland när hon vaknar brukar hon liksom började prata lite så då brukar vi gå in till henne och säga hej och ta med henne ut till vardagsrummet MEN två gånger nu när hon har vaknat har hon tyst som en mus klättrat ner från våran säng och tassat ut till oss i vardagsrummet <3 Så mysigt att se henne komma gåendes i hallen alldeles sömndrucken, haha!

Skönt att det äntligen är helg nu i alla fall.
Och på tisdag och det tillbaka till vardagen igen. Jag är lite smått orolig över hur det kommer gå att lämna Nellie på dagis.. Usch hatar att lämna henne där gråtandes..
Meeen jag vet ju att hon är i bra händer i alla fall. Personalen på hennes avdelning är alldeles underbara! Jag gillar dom starkt.



2014

1 Januari 2014...
Egentligen känns det som vilken dag som helst men vetskapen om att vi går mot ljusare tider är underbar!

Kvällen igår var lugn. Till middag åt vi marinerade quornfileer, potatis i ugn med peppar och havsalt och egengjord tzatziki, mums!
Sen på kvällen när så åt vi glass med kolasås och maränger samt lite ost och kex och vindruvor.
Det var väl tänkt att vi skulle sitta i soffan och mysa men Nellie ville inte riktigt sova när vi ville så hon fick vara vaken en stund till.
Vi vuxna somnade strax eftet klockan 10 men vaknade vid 12 slaget när dom började smälla. Björn var in till Nellie's rum flera gånger för att se ifall hon skulle vakna men vi hadw tur, hon sov sig igenom allt smällande!
Björn och jag stod och tittade på fyrverkerierna genom fönstret och hann till och med med nyårs kyssen.

Sedan vaknade vi klockan 9 då Nellie började prata inne i sitt rum. Så att inleda året med en glad unge, sovmorgon och god frukost satt inte helt fel.
Resten av dagen hitills har bestått av att städa och när jag har skrivit klart detta inlägg ska jag damsuga och fixa med tvätten.
Till middag idag blir det antingen Pannkakor eller Skrabbelucker.
Och ikväll ska jag ta ett bad, förhoppningsvis själv, haha!





RSS 2.0